titkarsag@eke.info.hu

Az egyesületről

Tisztelt ÉKE Tagok!

2015. a változás éve az ÉKE szervezetében. Egyesületünk nevet, alapszabályt és tisztségviselőket változtatott.

Nevünk mostantól Magyar Építőanyag Kereskedelmi Egyesület, új alapszabályunk értelmében, tagjaink közé léptek a legfontosabb helyi építőanyag-gyártó cégek is, hogy kompetenciájukkal, érdekérvényesítő erejükkel is támogassák munkánkat.

A célunk azonban most sem más, mint az 1998. évi alakuláskor: minőségi építőanyag-kereskedelmet szeretnénk Magyarországon!

Mint a közgyűlés által megválasztott új elnök, ezúton szeretném megköszönni elődeimnek és az ÉKE aktív tagságának azt a kitartást és erőfeszítést, aminek következtében az ÉKE egyáltalán ide eljuthatott.  Nehéz évek vannak mögöttünk. Köszönöm a tagjaink sorába frissen lépett építőanyag-gyártóknak, hogy most már egyesületünkben is aktív tevékenységükkel és hitükkel állnak ki azokért a szakmai és etikai értékekért, amelyek képviselete közös érdekünk és kötelességünk!

Helyzetünk ma sem könnyű, mégis más: reményt keltőbb! Sok olyan változás történik a magyar köz-és gazdasági életben, ami azt mutatja, hogy lassan túljuthatunk a válság évein, kemény munkával fejlődhetünk! Tudniuk kell, hogy ez a lehetőség azonban csak azoknak jelent majd igazi esélyt, akik a közös gondokat és azok megoldási lehetőségeit is hasonlóképpen látják, és mostantól aktívan akarnak szerepet vállalni legfontosabb közös teendőink elvégzésében.

A megújult ÉKE mostantól egy olyan szakmai összefogás színtere kíván lenni, ahol gyártó és kereskedő közösen vitatja meg a legfontosabb aktuális teendőket a piac etikai helyzetét illetően, a gazdaságpolitikai közös álláspont és hatékony érdekképviselet érdekében, vagy egy új szolgáltatási színvonal elérését lehetővé tevő oktatáspolitikai koncepció kialakításában.

Személyesen vallom, hogy a legnagyobb piaci szereplőket méretük és aktivitásuk, szakmai viselkedésük következményei okán is komoly felelősség terheli:

„… a piacvezető pozíció nem szerencse vagy ajándék,

nem egy kényelmes állapot, hanem elsősorban felelősség,

feladat és elkötelezettség …” – mondta a néhai Steve Jobs és igaza volt.

Éppen ezen meggyőződésem okán is várjuk aktív tagjaink sorába és szívélyesen üdvözöljük a kereskedelmi- és beszerzési hálózatok tagjait, képviselőit és vezetőit, jöjjenek, csatlakozzanak! Gyertek,csatlakozzatok!

Az ÉKE egyesületi munkájának arról is kell szólnia, hogy mi biztosít egy egészséges, etikus és törvényes szimbiózist a fejlődni képes hagyományos piaci szereplők és a tőkekoncentráció erejével is bíró újak között!

Kemény és hatékony munkát kívánok mindnyájunknak, legyen a 2015.év a fordulat éve a magyar építőanyag-gyártás és -kereskedelem történetében! Alakítsuk ki együtt az értékalapú piaci együttműködésünk kultúráját!

Üdvözlettel

Endrődi Ferenc

ÉKE elnök